Acasă Externe Rep. Moldova: Maia Sandu, propusă pentru funcția de premier

Rep. Moldova: Maia Sandu, propusă pentru funcția de premier

DISTRIBUIȚI

138604 – 24072015 – Maia Sandu (PLDM), ministru interimar al Educatiei in Rep. Moldova, a fost desemnata joi candidatul acestui partid la functia de premier, potrivit Unimedia.info. Propunerea va fi inaintata presedintelui Rep. Moldova, Nicolae Timofti. Anuntul a fost facut de liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Marian Lupu.

            Maia Sandu (43 de ani) a absolvit in 1994 Facultatea de management din cadrul Academiei de Studii Economice din Chisinau, iar din 1995 pana in 1998 a facut studii in relatii internationale la Academia de Administratie Publica a Rep. Moldova, potrivit Agerpres.

            In 2010 a urmat un masterat in administratie publica la Harvard Kennedy School of Government, din Cambridge, SUA. Intre 2010 si 2012, a fost consilier al directorului executiv al Bancii Mondiale, iar din iulie 2012 pana in prezent este ministru al Educatiei.

            Maia Sandu are o imagine buna la Chisinau, nefiind perceputa ca facand parte din grupurile politico-financiare. Ea a reclamat in repetate randuri starea de captivitate a statului si a blamat coruptia la nivel inalt. – PROMPT MEDIA

foto:tribuna.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.