Acasă Externe Rep. Moldova: Noul Guvern de la Chișinău cere joi votul Parlamentului

Rep. Moldova: Noul Guvern de la Chișinău cere joi votul Parlamentului

DISTRIBUIȚI

 138707 – 28072015 –   Parlamentul de la Chișinău se întrunește în ședință joi, 30 iulie, după o pauză de două săptămâni. La orele 10.00, parlamentarii urmează să examineze proiectele de pe ordinea de zi, după care, la orele 14.00 va fi organizată ședința în care Guvernul condus de Valeriu Streleț va cere votul de încredere din partea deputaților. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul ședinței Biroului Permanent al Parlamentului.

Aseară, președintele Nicolae Timofti, a semnat decretul oficial de numire a lui Valeriu Streleț în funcția de premier al Guvernului Republicii Moldova. Noul prim-ministru are la dispoziție două săptămâni să își facă echipa de guvernare.

„Am semnat decretul privind numirea în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru pe domnul Valeriu Streleţ. Consider că el o să îndeplinească această datorie importantă în stat”, a declarat președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. În urma discuţiilor cu preşedintele ţării, Valeriu Streleţ şi-a anunţat priorităţile de guvernare.

”Principalele priorităţi ţin de restabilirea relaţiilor cu partenerii de dezvoltare. Un alt aspect va viza cooperarea cu partenerii europeni. Nu va putea fi neglijat nici aspectul legat de situaţia din sectorul financiar-bancar”, a spus Streleţ. Candidatul desemnat trebuie să discute programul de guvernare cu reprezentanţii partidelor parlamentare, dar şi cu societatea civilă şi mediul de afaceri.

Liderii alianţei de guvernare au declarat că au renunţat la candidatura Maiei Sandu, propusă anterior de liberal-democraţi, din lipsa consensului. Preşedintele PL, însă, a fost mai categoric în acest sens. ”Mie toată lumea-mi place. Eu consider că un om care vine cu nişte condiţii, cu nişte pretenţii, el nu vrea. Pur şi simplu face aşa ca să îl respingă şi să iasă erou. Şi la asta punem punct. Important e că avem Guvern”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu, citat de presa electronică de la Chișinău.

Candidatura lui Valeriu Streleţ urmează să fie supusă votului în parlament. Pentru a deveni prim-ministru, liberal-democratul are nevoie de susţinerea a cel puţin 51 de deputaţi. În prezent, Alianţa pentru Integrare Europeană 3 deţine 52 de fotolii în Legislativ. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.