Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Şeful diplomaţiei române la reuniunea CAE

Şeful diplomaţiei române la reuniunea CAE

DISTRIBUIȚI

138449 – 20072015  – Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă luni, la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (CAE).

            Principalele puncte de pe agenda reuniunii vizează subiecte de importanţă deosebită din spaţiul Orientului Mijlociu şi Africii de Nord: dosarul nuclear iranian, stadiul procesului politic din Libia, situaţia din  Tunisia şi rolul Uniunii Europene în cadrul Procesului de Pace din Orientul Mijlociu. Miniştrii vor evalua stadiul implementării Planului de Acţiune al UE privind drepturile omului şi democraţia pentru perioada 2015-2019, potrivit unui comunicat al MAE.

            În cadrul dejunului de lucru, şefii diplomaţiilor europene vor avea o dezbatere privind sprijinul UE pentru Tunisia în domeniile social, economic, politic, de securitate, în prezenţa premierului tunisian Habib Essid şi a ministrului de externe Taïeb Baccouche.

            Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, va informa despre rezultatele Conferinţei privind finanţarea pentru dezvoltare de la Addis Abeba (13 iulie 2015), precum şi despre discuţiile din cadrul UE în pregătirea summit-ului ONU din marja sesiunii de deschidere a celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale, din septembrie 2015, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.