Acasă Externe SUA extind sancţiunile împotriva Rusiei

SUA extind sancţiunile împotriva Rusiei

DISTRIBUIȚI

138809 – 31072015 –  SUA au impus joi noi sanctiuni contra unor firme rusesti, inclusiv contra unor asociati ai unui comerciant miliardar de gaz rusesc, operatori portuari din Crimeea si fosti oficiali ucraineni, acuzati ca au incercat sa eludeze sanctiunile americane contra Rusiei si separatistilor pentru rolul lor in conflictul din Ucraina, informeaza Reuters, potrivit Incont.ro.

            Departamentul Trezoreriei a impus masuri contra a opt entitati si persoane fizice care i-au acordat sprijin lui Ghennadi Timcenko, un comerciant de gaz marcant sanctionat anterior pentru presupusele sale legaturi cu Kremlinul.

            De asemenea, au fost vizate doua entitati ce ar fi acordat sprijin lui Boris Rotenberg, un om de afaceri rus si aliat al presedintelui Rusiei Vladimir Putin.

            „Actiunea noastra de astazi ne arata determinarea de a mentine presiunea asupra Rusiei pentru incalcarea dreptului international si alimentarea conflictului din estul Ucrainei”, a declarat Trezoreria.

            13 persoane acuzate de comiterea unor „violari grave” eludand sanctiunile au fost adaugate pe lista neagra americana si vor avea eventualele lor active din Statele Unite inghetate.

            SUA au sanctionat joi si patru fosti oficiali ucraineni, apropiati ai fostului presedinte inlaturat Victor Ianukovici, pentru folosirea ilicita a bunurilor publice. Cinci operatori portuari activi si o companie de feriboturi din Crimeea au fost de asemenea vizati de Trezoreria SUA. – PROMPT MEDIA

foto:incont.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.