Acasă Nord-Est Suceava Suceava: Contrabandişti prinşi după ce au spart de trei ori barajul poliţiei

Suceava: Contrabandişti prinşi după ce au spart de trei ori barajul poliţiei

DISTRIBUIȚI

 138195 – 08072015  – Procurorii  DIICOT Suceava  împreună cu poliţişti  din cadrul IPJ Suceava, au efectuat miercuri 28 percheziţii în județele Suceava, Maramureş,Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional  organizat specializat în contrabanda cu ţigarete.

            Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2014 –  2015 membrii grupării au introdus pe teritoriul Romaniei, din Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal  importante cantităţi de ţigarete, ce erau ulterior valorificate  pe teritoriul naţional.

            Din probele administrate a rezultat că membrii grupării transportau  ţigaretele  cu ajutorul unor utilitare cât şi prin intermediul unor servicii de curierat.

            Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 euro.

            În noaptea de 7/8 iulie 2015, cu ocazia flagrantului realizat în judeţul Cluj, membrii grupării, în încercarea de a-şi asigura scăparea, au spart trei baraje ale poliției,  reușindu-se oprirea unuia dintre autoturisme la Aiud.

            De asemenea, cu ocazia unui control rutier efectuat la Oradea, a fost identificat liderul grupului infracţional care acţiona în Sighet, având asupra sa 50.000 euro și 30.000 lei.

    La sediul DIICOT Suceava au fost aduse pentru audieri 20 de persoane. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.