Acasă Politic Suceava: Klaus Iohannis: Sprijinul este pentru cetăţenii Rep. Moldova, nu pentru anumite...

Suceava: Klaus Iohannis: Sprijinul este pentru cetăţenii Rep. Moldova, nu pentru anumite persoane

DISTRIBUIȚI

 iohannis - timofti138159 – 07072015  – Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Suceava, în cadrul conferinței comune cu omologul moldovean, Nicolae Timofti, că Moldova poate conta pe sprijinul României, în ceea ce privește aderararea la Uniunea Europeană.

            „România sprijină ferm şi acordă ajutor continuu pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi a avut întotdeauna o atitudine deschisă faţă de Chişinău. (…) Sprijinul este pentru cetăţenii Rep. Moldova, nu pentru anumite persoane”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

            În cadrul întrevederii cei doi șefi de stat au discutat despre situația din apropiata vecinătate a Rep. Moldova și acordurile de liber schimb cu UE, Klaus Iohannis punctând oportunitatea deschisă de aceste acorduri în fața Chișinăului           ”Chișinăul are șansa de a cultiva avantajele comerciale”.

Iohannis a mai declarat că salută rezultatul alegerilor locale din Rep. Moldova, care reconfirmă sprijinul pentru forţele pro-europene, adăugând că formarea rapidă a unui nou cabinet care să continue drumul pro-european este, de asemenea, în avantajul cetățenilor. Astfel, șeful statului l-a felicitat pe Timofti pentru modul în care au fost organizate alegerile locale din Rep. Moldova.

            „Salutăm modul democratic în care s-au desfăşurat alegerile locale, votul reconfirmând clar sprijinul pentru forţele pro-europene”, a spus Klaus Iohannis, în conferința de presă susținută alături de Nicolae Timofti, la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

            La rândul său, președintele Nicolae Timofti a ținut să precizeze că dialogul politic dintre cele două țări este în continuare consistent.

            ”Am purtat o discuție utilă cu domnul președinte Klaus Iohannis, pentru relația strategică. Dialogul politic este în continuare consistent. Avem împreună cu domnul președinte o întelegere asupra situației regionale”, a declarat Nicolae Timofti. – PROMPT MEDIA

foto:presidency.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.