Acasă Uncategorized Vrancea: Percheziţii în Vrancea, Dâmboviţa şi Bucureşti la suspecţi de evaziune

Vrancea: Percheziţii în Vrancea, Dâmboviţa şi Bucureşti la suspecţi de evaziune

DISTRIBUIȚI

138538 – 22072015  – Poliţiştii din Vrancea, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează miercuri 13 percheziţii domiciliare în judeţele Vrancea şi Dâmboviţa, precum şi în Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.200.000 de lei, prin evaziune fiscală.

            De asemenea, poliţiştii pun în executare 10 mandate de aducere, potrivit unui comunicat al IGPR.

            Acţiunea este coordonată de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Vrancea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

            Din cercetări a reieşit că, în perioada 2004 – 2014, 12 persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai şapte societăţi comerciale, ar fi înfiinţat societăţi cu care ar fi desfăşurat activităţi comerciale  de producere şi comercializare de produse de confecţii.

            Ulterior, aceştia ar fi înstrăinat firmele către persoane care nu au nicio legătură cu societăţile în cauză, prin întocmirea de contracte de vânzare-cumpărare în care se prevedea că noul administrator preia activul, pasivul şi toate documentele contabile ale societăţii.

            De asemenea, persoanele percheziţionate sunt bănuite că ar fi cerut deschiderea procedurii insolvenţei, iar, în fapt, ar fi schimbat doar numele societăţilor şi ar fi transferat bunurile şi angajaţii noii societăţi.

            Prejudiciul cauzat bugetului consolidat de stat este de 1.240.560 de lei, reprezentând obligaţii fiscale neachitate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.