Acasă Politic Amenzi de peste 300.000 de euro date de ITM

Amenzi de peste 300.000 de euro date de ITM

DISTRIBUIȚI

 139038 – 12082015 – În prima săptămână a lunii august Inspecția Muncii a verificat respectarea legislației privind încadrarea în muncă și a celei privind securitatea muncii. Acțiunile de control s-au soldat cu amenzi a căror valoare totală depășește 300.000 de euro. Au fost depistate 120 de persoane care lucrau fără forme legale (37 erau din județul Mureș, 16 din Argeș și 11 din Bihor). 

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.024.300 de lei din care 650.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 3 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 216 angajatori.

 itmÎn aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 312.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 73 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. 37 dintre ele s-au înregistrat în București și 10 în Timiș. La nivel național au fost dispuse 6 opriri de echipamente pentru a se evita accidentarea lucrătorilor.

 ”Nici un efort nu este prea mare când vorbim despre asigurarea unor locuri de muncă sigure și sănătoase. Evaluarea riscurilor, a nivelului de stres și identificarea unor mijloace eficiente de prevenire a accidentelor rămân preocupări permanente. Respectarea de către lucrători a normelor de securitate și sănătate în muncă determină o scădere considerabilă a numărului de accidentați sau decedați în timpul lucrului”, declară Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.