Acasă Politic Arad: Președintele CJ Arad a fost trimis în judecată

Arad: Președintele CJ Arad a fost trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

Nicolae Ioţcu 139092 – 14082016 – Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad, a fost trimis în judecată, pentru trafic de influență. În același dosar, DNA îi mai acuză pe Adrian Nedelciu, directorul executiv al Direcției Tehnice Investiții din cadrul CJ Arad, și pe Mircea Pătrașcu, administratorul unei firme. Procurorii susțin că în 2012, președintele CJ Arad, a cerut administratorului unei firme 40.000 de euro pentru a influența atribuirea unui contract (în valoare de 1.600.000 de euro) privind cumpărarea de echipamente medicale la Spitalul Județean. În aceeași perioadă Adrian Nedelciu a acceptat promisiunea unor sume de bani din partea lui Mircea Pătrașcu pentru a-i determina funcționari din subordine să atribuie preferențial contractul.

Astfel, Ioțcu și Nedelciu au cerut și au determinat funcționari CJ Arad să întocmească un caiet de sarcini preferențial și au stabilit prin dispoziție comisia de evaluare a ofertelor depuse, influențând pe membrii comisiei, astfel încât aceștia să stabilească ca și câștigător al procedurii societatea menționată anterior în asociere cu o altă firmă.

Urmare a acestei influențe exercitate, contractul respectiv a fost câștigat în luna octombrie 2014 de către asocierea formată din cele două societăți.

În luna iulie 2015, Ioțcu și Nedelciu au primit, printr-un intermediar, banii promiși de Mircea Pătrașcu pentru ajutorul și sprijinul în atribuirea contractului.

Ioțcu a fost prins de procurorii DNA; cu sprijinul SRI și DGA, în flagrant delict cu ocazia primirii celei de-a doua tranșe de bani. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.