Acasă Sud-Est Braila Brăila: Încă o belea pe capul lui Bunea Stancu

Brăila: Încă o belea pe capul lui Bunea Stancu

DISTRIBUIȚI

138940 – 06082015 – Fostul președinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Galați, într-un dosar privind finanțarea ilegală a unui club sportiv. Stancu este acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese. În același dosar, Alina Rusu, fost director economic la CJ Brăila, este acuzată de abuz în serviciu, fiind, de asemenea, trimisă în judecată. Procurorii gălățeni susțin că în perioada martie 2006-martie 2012, Bunea Stancu a acordat, ilegal, foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive din Brăila (7.492.360 lei și folosirea cu titlu gratuit, pentru cinci ani, a unui autoturism).

Modalitatea în care Gheorghe Bunea Stancu a acordat sumele respective a fost prin implicarea sa directă în adoptarea hotărârilor și a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive și CJ Brăila, prin care acestea au obținut finanțare de la bugetul Consiliului Județean. Totodată, în aceeași perioadă, Bunea Stancu a fost acționarul majoritar al unei firme care, la rândul ei, prin intermediul altei societăți, era asociat majoritar la unul dintre cluburile respective și membru fondator la cel de-al doilea, beneficiind astfel, indirect, prin intermediul celor două cluburi sportive, de foloase patrimoniale necuvenite în valoare totală de 7.492.360 lei pentru societatea la care este acționar majoritar și în mod direct de foloase nepatrimoniale, constând în capital electoral.

Alina Rusu este acuzată că, în calitate de director economic, a aprobat în perioada februarie 2008 – decembrie 2010, finanțarea celor două cluburi sportive brăilene (în total 5.242.362 lei), fără a exista angajamente legale, respectiv hotărâri ale Consiliului Județean Brăila de aprobare expresă a sumelor încasate de cele două cluburi.

CJ Brăila s-a constituit parte civilă pentru recuperarea sumei de 5.242.362 lei.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile aparținând fostului președinte al CJ Brăila.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI.

În luna aprilie, Bunea Stancu a fost condamnat definitiv în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale a PSD, iar anul trecut a fost trimis în judecată, într-un alt dosar de corupție. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.