Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Acordul pentru Codul Fiscal, inutil?

Bucureşti: Acordul pentru Codul Fiscal, inutil?

DISTRIBUIȚI

139236 – 20082015 –  Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, la finalul Biroului Permanent, că nu este clar dacă Parlamentul are voie să modifice Codul Fiscal și că experții juriști vor lămuri problema.

            Potrivit lui Calin Popescu Tariceanu, cererea de reexaminare a lui Klaus Iohannis nu face trimite la niciun articol din Codul Fiscal, iar Parlamentul, potrivit Regulamentului, nu are voie sa modifice decat ce-a fost semnalat de Președinte.

            In acest conditii, a spus Tariceanu, ar putea sa se ajunga in situatia in care fie Parlamentul aproba Codul Fiscal in prima varianta si respinge solicitarea lui Iohannis, fie respinge in integralitate Codul Fiscal.

            Intrebat ce se va intampla in aceste conditii cu acordul pentru noul Cod Fiscal, care prevede reducerea TVA la 20% fata de 19% cat prevede actuala versiune si amanarea cu un an a eliminarii supraaccizei la carburant, Tariceanu le-a spus jurnalistilor sa-i intrebe pe cei care au semnat. ALDE si PSD nu au semnat acordul PNL-UNPR-UDMR.

            Cererea de reexaminare a Codului Fiscal va fi votata luni, de la orele 15.00, in plenul Senatului, urmand ca proiectul sa mearga la Camera Deputatilor in calitate de camera decizionala. – PROMPT MEDIA

foto:facebook

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.