Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Alina Gorghiu: ”Ponta atrage România într-o spirală a populismului”

Bucureşti: Alina Gorghiu: ”Ponta atrage România într-o spirală a populismului”

DISTRIBUIȚI

139172 – 19082015 –   Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a vorbit marţi seara despre majorarea salariilor din sistemul sanitar luată de Guvern în aceeaşi zi.

            Întrebată, la B1 Tv, dacă PNL va susține majorarea salariilor din sănătate cu 25 la sută în 2016 în cazul în care va ajunge la guvernare până la acea dată, Gorghiu a recunoscut că salariile sunt derizorii, dar a evitat să dea un răspuns clar dacă va susține majorarea sau nu.

            ”Nu se pune problema dacă suntem, de acord. Suntem de acord că salariile bugetarilor sunt derizorii, că există o criză și că Guvernul, în loc să rezolve situația, căci a tot avut timp, a așteptat ca pacientul să ajungă în stare critică pentru a face ceva”, a afirmat liderul liberal.

            Gorghiu a mai susținut că măsura adoptată marţi de premierul Victor Ponta este rezultatul încercării acestuia de a câștiga bunăvoința unor categorii sociale.

            ”Ponta atrage România într-o spirală a populismului. Premierul nu mai are reacții de om rațional. Este lipsit de credibilitate și încearcă să obțină bunăvoința unor categorii socio-profesionale, care cer în mod legitim niște drepturi”, a declarat Alina Gorghiu.

            Ea a mai adăugat că vina Guvernului Ponta este și aceea de a fi creat un nivel de așteptare foarte ridicat pentru cei din sistemul bugetar.

            Alina Gorghiu a mai susținut că premierul și Ministrul Educației nu au dreptate atunci când spun că s-au făcut economii din momentul în care s-a început folosirea cardului de sănătate, deoarece nici acum folosirea acestuia nu este obligatorie.

            Liderul PNL a mai declarat că situația de acum demonstrează cât de important este apelul la consultare pe care ea și Vasile Blaga l-au lansat acum două săptămâni.

            ”Nu vreau să fac niciun fel de acuză, dar cred că n-ar mai trebui să ne uităm cu atenție la ce face premierul. Problema este că la un moment dat trebuie să pui punct, să uiți că ești ca într-un avion în picaj, iar singurul obiectiv e să găsești o acrobație ca să eviți impactul și să te așezi la masă cu partidele și să discuți anumite lucruri”, a mai susținut liderul liberal.

            ”Nu poți să și reduci taxele într-un interval de  timp și să marești salariile pentru milioane de români pentru că nu e sustenabil. Pachetul de relaxare fiscală nu e sustenabil. Apelul pe care îl fac e la rațiune. E nevoie și de relaxare fiscală și de o salarizare decentă, dar cred că trebuie discutată etapizarea, corelarea, trebuie făcut un plan – când si cât. Este nevoie de un angajament și de un consens”, a avertizat Gorghiu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.