Acasă Economie București: ANAF nu scotocește în conturile românilor din afară, ci previne spălarea...

București: ANAF nu scotocește în conturile românilor din afară, ci previne spălarea banilor și terorismul

DISTRIBUIȚI

 – 138999 – 10082015 – ANAF infirmă informațiile apărute în presă potrivit cărora ”intenționează să acceseze conturile tuturor românilor care muncesc în străinãtate și să-i oblige pe aceștia să plăteascã retroactiv orice contribuție socială pe care aceștia ar fi trebuit să o plătească în țarã și nu au plătit-o, chiar dacă aceasta se întinde pe mai mulți ani în urmă”.

Prin intermediul unui comunicat, instituția precizează că este vorba despre o modificare a legislației referitoare la prevenirea și sancționarea spălării banilor. Măsura ”vizează transmiterea de către entitățile din România care au deja obligația transmiterii de informații către Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, potrivit Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării terorismului, republicată, cu modificãrile ulterioare, și către ANAF”.

Măsura a fost adoptată de Parlament și urmărește combaterea marii evaziuni fiscale, pe de o parte prin identificarea firmelor “fantomă” (conform datelor din bazele de date ale ANAF coroborate cu datele din tranzacțiile bancare), iar pe de altă parte luarea măsurilor legale în timp real de structurile subordonate ANAF, inclusiv prin recuperarea prejudicii la bugetul de stat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.