Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Andreea Paul propune înființarea unui Consiliu public-privat de supraveghere a resurselor...

București: Andreea Paul propune înființarea unui Consiliu public-privat de supraveghere a resurselor naturale

DISTRIBUIȚI

139361 – 26082015 –  Prim-vicepreședintele PNL Andreea Paul a precizat, miercuri, că în următoarea sesiune parlamentară, va depune un proiect de lege prin care propune înființarea unui Consiliu public-privat de supraveghere în domeniul resurselor naturale.

Propun înființarea unui Consiliu public-privat de supraveghere în domeniul resurselor naturale. Acest nou mecanism de monitorizare a legislației, birocrației și a managementului resurselor naturale are menirea de a asigura mai multă transparență și eficiență economică sporită în valorificarea resurselor naturale în avantajul românilor. Doar prin creșterea transparenței managementului public al resurselor naturale putem garanta reducerea gradului de corupție și a practicilor neloiale în domeniu. Putem obține acest lucru doar printr-un parteneriat consolidat între administrația publică, actorii privați și cetățeni„, a menţionat Andreea Paul.

Deputatul PNL a mai spus că „România este prinsă în blestemul resurselor naturale„: „Paradoxal, suntem bogat înzestrați cu resurse, dar avem un nivel de bunăstare a cetățenilor redus, pentru că suntem pe ultimul loc în UE în ceea ce privește eficiența economică a utilizării resurselor naturale. Concret, productivitatea resurselor pe kilogram de materie primă consumată în România este de doar 0,63, de peste trei ori mai mică decât media europeană de 2 euro/ kg, conform ultimelor date oficiale ale Eurostat (obținute prin raportul dintre PIB-ul/ locuitor la paritatea puterii de cumpărare și cantitatea de materie primă consumată)”, a susţinut Andreea Paul.

România obține venituri din resurse naturale de 2% din PIB. Spre deosebire de România, Norvegia, de pildă, obține venituri de aproape 11% din PIB, conform raportului Băncii Mondiale”, a completat prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.