Acasă Economie Bucureşti: BNR prevede reducerea inflaţiei sub nivelul anticipat anterior

Bucureşti: BNR prevede reducerea inflaţiei sub nivelul anticipat anterior

DISTRIBUIȚI

 – 138933 – 06082015 – Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit in jos prognoza pentru rata anuala a inflatiei, la -0,3% pentru finele acestui an si la 0,7% pana la sfarsitul anului viitor, cu 0,5 puncte procentuale, respectiv 1,2 puncte in scadere fata de proiectia anterioara, urmand sa intre in interiorul intervalului din jurul tintei in trimestrul unu din 2017, scrie Hotnews.ro.

          Scenariul de baza realizat de BNR a luat in calcul informatiile disponibile la 15 iulie, inainte de retrimiterea Codului Fiscal in Parlament de catre presedintele Klaus Iohannis, la 17 iulie.

          „Rata anuala a inflatiei IPC este anticipata la valori negative pana in mai 2016, va reveni la valori pozitive, dar inferioare, pana la sfarsitul anului 2016, intervalului tintei si a reintra in interiorul acestuia (2,5% plus/minus 1 punct procentual – n.r.) incepand cu trimestrul I din 2017. In cea mai mare parte a intervalului de prognoza, rata anuala a inflatiei va fi marcata de reducerile succesive ale cotei TVA”, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la prezentarea raportului trimestrial asupra inflatiei, aprobat marti de Consiliul de Administratie  al BNR.

          Riscurile la adresa proiectiei sunt generate atat de evolutiile mediului extern, cat si de cele in plan intern, in principal de incertitudinile privind politicile economice in perioada urmatoare si relatiile cu institutiile financiare internationale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.