Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Consultările pe tema Codului Fiscal, “undeva” între 20 şi 24 august

Bucureşti: Consultările pe tema Codului Fiscal, “undeva” între 20 şi 24 august

DISTRIBUIȚI

139125 – 17082015 – Consultările dintre partide pe tema Codului Fiscal trebuie să fie bazate pe argumente şi toată lumea trebuie să arate un comportament flexibil. Trebuie prudenţă, raţiune şi calm, iar discuţiile să nu fie oculte. Declaraţiile au fost făcute la RFI Romania de copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

            În opinia Alinei Gorghiu, după discuţiile tehnice din 20 august privind Codul Fiscal trebuie să urmeze cele politice, între 20 şi 24 august: „Mă bucur că s-a creat o masă critică pentru pregătirea acordului politic privind reexaminarea Codului Fiscal (…). Evident, sperăm ca această întâlnire tehnică de pe data de 20 august din Parlamentul României să fie urmată de discuţii politice, care să se desfăşoare până la momentul convocării sesiunii extraordinare din 24 august. Dacă există voinţă politică, evident că timp ne facem. Aş crede că vor fi undeva spre finalul săptămânii, pentru că sesiunea extraordinară va fi la începutul săptămânii viitoare, adică undeva între 20 şi 24 august probabil că vor avea loc şi aceste discuţii politice, acea consultare politică”.

            Copreşedintele PNL speră că discuţiile vor fi bazate pe argumente: „Aş vrea să cred că discuţia va fi una cu argumente, va fi una la care toată lumea va arăta un comportament flexibil, nu ca până acum şi ca urmare a tuturor argumentelor aduse de specialişti, de BNR, de Consiliul Fiscal, de preşedinte în cererea de reexaminare, de reprezentanţii Comisiei Europene, FMI şi aşa mai departe, să putem agrea un pachet de măsuri de relaxare fiscală, pachet care să fie sustenabil (…). Vreau să privim cu prudenţă, cu raţiune toată această discuţie, cu calm, cu aplecare către dialog şi să găsim formula cea mai bună”.

            Alina Gorghiu cere ca discuţiile dintre partide pe tema Codului Fiscal să fie publice: „Nu avem absolut nimic de ascuns, nici noi, cred că nici PSD-ul, nici UNPR-ul, UDMR-ul sau celelalte partide parlamentare care vor participa la discuţii. Nu cred că ne putem permite luxul să nu dialogăm cu absolut oricine sau să fim transparenţi faţă de oricine, atunci când vine vorba de o legiferare atât de importantă. Dezbaterile au fost publice şi în comisiile parlamentare, dar e foarte important să nu creadă cineva că este ocultă această consultare”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.