Acasă Politic București: Gorghiu nu se lasă: Acum vrea capul lui Cîmpeanu

București: Gorghiu nu se lasă: Acum vrea capul lui Cîmpeanu

DISTRIBUIȚI

 – 139096 – 14082016 – Copreşedintele PNL Alina Gorghiu continuă să ceară demisia unor miniștri, nelăsând alți colegi să facă astfel de declarații politice. După modelul cererii demisiei prim-ministrului Victor Ponta, Alina Gorghiu cere de acaestă dată demisia unui ministru susţinut de ALDE, Sorin Cîmpeanu, de la Educație, în urma unor suspiciuni de fraudă masivă la admiterea la liceu.

Alina Gorghiu”Domnul ministru Cîmpeanu ar trebui să cedeze portofoliul Educației dacă nu este capabil să țină în frâu o chestiune care ar trebui să funcționeze ca un ceas – procesul de admitere a elevilor la licee – și dacă nu intenționează să promoveze meritocrația în educație. Neputința domniei sale riscă să marcheze o generație de elevi, să revolte și să nedreptățească tineri care au făcut eforturi pentru a fi admiși la un liceu bun. De altfel, când bătăliile interne și critica opoziției sunt principala ocupație a PSD, e de așteptat ca problemele care țin de guvernare să scape de sub control fără ca nimeni să observe”, afirmă Alina Gorghiu.

O anchetă a fost demarată de Ministerul Educaţiei şi toate judeţele ţării sunt vizate. Suspiciuni de fraudă au fost ridicate de numărul mare de transferuri aprobate de la un liceu la altul. Problema este că cei transferaţi la liceele dorite au medii sub nivelul celei de admitere la liceele respective. Ministrul Educaţiei Sorin Câmpeanu subliniază că transferurile sunt posibile doar atunci când cel care solicită acest lucru are o medie peste cea a ultimului admis la liceul dorit. În plus, nu trebuie depăşit numărul de 30 de elevi per clasa. Cea mai gravă situaţie se întâlneşte în judeţul Suceava. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.