Acasă Economie Bucureşti: Guvernul pregăteşte un “blat” cu baronii locali

Bucureşti: Guvernul pregăteşte un “blat” cu baronii locali

DISTRIBUIȚI
curtea_de_conturi

curtea_de_conturi– 138979 – 10082015 – Guvernul Ponta pregateste o amnistie generală fiscală pentru toate “nebuniile” întâmplate în țară, de la consilii județene și primării până la cluburile de fotbal consemnate an de an cu scrupulozitate în rapoartele Curții de Conturi, potrivit Stiripesurse.ro.

          Fara putinta de tagada, fie si involuntar, in ultima vreme Nicolae Vacaroiu si inspectorii sai de la Curtea de Conturi au reprezentat cei mai prolifici aliati ai procurorilor Laurei Codruta Kovesi. Astfel, ca intr-un anume fel, este de inteles dusmania fara de margini pe care majoritatea baronilor din tara, indiferent de culoarea lor politica, o resimt fata de „nea Nicu” Vacaroiu.

          Numai ca, acum, aceiasi alesi locali, indiferent ca sunt presedinti de Consilii Judetene, primari sau consilieri, incearca sa-i induplece pe cei de la Curtea de Conturi sa inchida ochii la matrapazlacul pe care se pare l-au aranjat deja cu cei de la varful Guvernului. In acest moment, in urma rapoartelor devastatoare ale Curtii de Conturi, sute de alesi locali sunt buni de plata, sume impresionante, pentru „subventiile” alocate, din 2007 incoace, fara organizarea vreunei licitatii, cluburilor sportive municipale, dar si unor fundatii sociale sau ONG-uri de casa. Insa, pe ultima suta de metri a ramanerii sale in functie, actualul Guvern Ponta vrea sa dea o amnistie generala in acest sens. Numai ca se teme ca Vacaroiu „va face gat”, asa ca se incearca, prin orice mijloace, sa se obtina si aprobarea tacita a imprevizibilului presedinte al Curtii de Conturi, relatează National.

          Impinsi de paranoia de a fi perceputi de catre locuitorii de „pe „feudele” pe care le conduc cu mana de fier de atata amar de vreme ca niste adevarati „Dumnezei”, multi dintre alesii locali s-au intrecut in a arunca sume uriase de bani catre tot felul de cluburi sportive, in frunte cu echipele de fotbal, bineinteles. Insa distractia de a avea echipa de fotbal in ligile superioare sau de a transfera, pe bani grei, tot felul de straini cu „pedigree” la cluburile sportive locale a costat, si deloc putin. Iar pana ce DNA va definitiva grosul dosarelor penale care vor zgudui fenomenul sportiv din Romania, o prima nota de plata a fost facuta de catre inspectorii Curtii de Conturi. Care, cu legea intr-o mana si cu platile catre cluburi sportive facute de catre Consilii Judetene sau primarii in cealalta mana, au tras linie. Si asa a reiesit ca sute de alesi locali din toata tara sunt obligati sa plateasca, din propriul buzunar, banii pe care i-au aruncat de la buget, din 2007 incoace.

          Si asta pentru ca nu au organizat licitatii in acest sens, asa cum prevede legea. Cum insa „deconturile” la care sunt somati acum presedintii de CJ-uri, primarii si consilierii judeteni si locali deopotriva sunt de-a dreptul uriase, cei care s-au trezit in aceasta situatie au cautat cu disperare o solutie pentru a scapa de acest „bir” impus in urma controalelor efectuate de catre Curtea de Conturi, susține sursa citată

          Asa ca, in urma presiunilor crescande ale baronilor din teritoriu, se pare ca la nivelul coalitiei politice de la conducerea tarii s-ar fi stabilit ca, daca actualul Guvern tot are zilele numarate, acesta barem sa se umple cu totul de oprobiul public, dar sa treaca, printr-o ordonanta de urgenta, un fel de amnistie fiscala generala pentru alesii locali care ar trebui sa plateasca sumele imputate de catre Curtea de Conturi.

          Si cum pozitia lui Victor Ponta la varful Guvernului este prea subrezita pentru a mai conta, acesta a ridicat deja neputincios din umeri. In schimb, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, de acest prilej a profitat din plin noul presedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea promitandu-le baronilor din teritoriu ca ii va sprijini total in acest sens. Asa ca, dupa cum sustin sursele noastre, secretarul de stat impus de Liviu Dragnea in Ministerul Finantelor face in aceste zile demersuri disperate pentru concretizarea buclucasei amistii. Si daca in Guvern lucrurile par deja aranjate, cu totul altfel stau lucrurile cu „inamicul public numarul unu” al baronilor, Nicolae Vacaroiu. Cel care ar putea riposta vehement la acest „blat”. Asa ca fostii colegi ai acestuia din PSD se straduiesc acum sa-l indulceasca pe „nea Nicu” sa inchida si el ochii la acest ultim „tun” dat de actualul Guvern. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.