Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ilie Sârbu pleacă din PSD

Bucureşti: Ilie Sârbu pleacă din PSD

DISTRIBUIȚI
ilie_sarbu

139448 – 31082015 –  După aproape două luni de la demisia din fruntea partidului a lui Victor Ponta, Ilie Sârbu, socrul premierului, a renunţat la şefia senatorilor PSD, vizând o funcţie la Curtea de Conturi. El a anunţat că va demisiona şi din PSD, şi din Senat.

            La o săptămână de la apariţia pe surse a informaţiei că va pleca de la şefia grupului senatorilor PSD, Ilie Sârbu şi-a oficializat, duminică seară decizia, în cadrul unei reuniuni cu parlamentarii sociali democraţi, la care au participat atât Victor Ponta, cât şi liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, informează Gandul.info.

            În locul lui Sârbu va veni Mihai Fifor, senatorul PSD propus recent ministru al Transporturilor, dar respins de preşedintele Klaus Iohannis.

            La finalul şedinţei senatorilor social-democraţi,  Ilie Sârbu a declarat că se retrage complet din politică şi va demisiona atât din PSD, cât şi din Senat, în pregătirea votului din Parlament prin care ar urma să preia o funcţie de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, care va avea loc peste două săptămâni.

            „La un moment dat, toţi trebuie să ne retragem, ştiţi cum e viaţa. (…) Întotdeauna în politică se succed generaţiile şi am apreciat că este un moment în care pot să fac mai mult în altă parte”, a spus Sârbu, după şedinţa grupului PSD din Senat.

            El a precizat că votul pentru numirea sa la Curtea de Conturi va avea loc peste două săptămâni şi între timp va demisiona din Senat şi din PSD.

            Ilie Sârbu, unul dintre „greii” PSD, urmează să părăsească astfel partidul, după 22 de ani. El a devenit membru în Organizaţia Timiş a PDSR în 1993, ocupând funcţia de vicepreşedinte al acestei filiale. În 2001, Sârbu a devenit membru în Biroul Coordonator Central al PSD, în 2004 – preşedinte al PSD Timiş, iar în 2005 – vicepreşedinte al PSD. Din 2010, el a fost lider al grupului parlamentar PSD din Senat şi membru în Consiliul Naţional al PSD.

            Sârbu este senator la al treilea mandat, fiind ales prima dată în Parlament în 2004.

            În perioada octombrie-decembrie 2008, Ilie Sârbu a fost şi preşedinte al Senatului, fiind ales în această funcţie în urma demisiei lui Nicolae Văcăroiu, care a devenit preşedinte al Curţii de Conturi.

            Ilie Sârbu a ocupat de două ori funcţia de ministru al Agriculturii, prima dată în Guvernul Năstase, în perioada 2001-2004.      El a fost de asemenea ministru al Agriculturii în primul Guvern Boc (PDL-PSD), funcţie pe care a deţinut-o până în octombrie 2009.

            Ilie Sârbu, născut la 26 mai 1950, este licenţiat în Teologie şi în Ştiinţe economice. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.