Acasă Externe București: MAE face precizări

București: MAE face precizări

DISTRIBUIȚI

– 138977 – 10082015 – Potrivit unui comunicat oficial dat publicității astăzi de Ministerul de Interne bulgar, precum și datelor obținute de la autoritățile bulgare competente prin intermediul Ambasadei României la Sofia, informațiile vehiculate de presa din Bulgaria cu privire la doi suspecți de activități teroriste nu corespund realității, anunță MAE.

Informațiile vehiculate zilele trecute de presa din țara vecină au fost speculații pornite de la interpretarea denaturată a amplelor măsuri de securitate dispuse de forțele de ordine din Bulgaria, atât în contextul unui eveniment public de anvergură din orașul Burgas, cât și în cadrul strategiei interne de combatere a migrației ilegale și a activității infracționale vizând falsificarea documentelor de identitate.

Referitor la cărțile de identitate ale căror fotocopii au fost publicate în mass-media locală, aceeași sursă precizează că documentele în cauză nu sunt autentice.

Televiziunea publică din Bulgaria a relatat că toate aceste măsuri ar fi fost luate ca urmare a intrării pe teritoriul ţării a două persoane, bărbat și femeie, suspectate de legături cu gruparea Statul Islamic. Bărbatul ar fi fost român, cel puțin după acte, iar femeia franțuzoaică. Informaţia a fost negată însă de Guvernul de la Sofia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.