Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Mihai Voicu: Votul prin corespondenţă trebuie adoptat cel mai târziu în...

Bucureşti: Mihai Voicu: Votul prin corespondenţă trebuie adoptat cel mai târziu în octombrie

DISTRIBUIȚI

 139335 – 25082015 –  Vicepreședintele PNL Mihai Voicu a declarat că proiectul legii votului prin corespondență trebuie să fie adoptat până cel târziu la începutul lunii noiembrie.

            Voicu a mai susținut că varianta liberalilor este singura care conține prevederi agreate de Diaspora.

            „Începutul noii sesiuni parlamentare trebuie să aducă o mobilizare reală, în ritm accelerat, a tuturor forțelor politice, pentru adoptarea, până cel mai târziu la începutul lunii noiembrie, a legii cu privire la votul prin corespondență. Acest proiect nu este doar un angajament al președintelui Klaus Iohannis sau al Partidului Național Liberal, ci ar trebui să reprezinte o datorie a întregii clase politice față de milioanele de compatrioți care locuiesc și lucrează în străinătate, dar care sunt la fel de implicați ca fiecare dintre noi în participarea politică și civică”, a declarat liberalul.

            Acesta a mai spus că partidul din care face parte este deschis oricăror modificări ale propunerii, atât timp cât aduc o îmbunătățire și sunt acceptate de către Diaspora. Totodată, el a mai susținut că modalitățile de asigurare a secretului votului trebuie să fie în concordanță cu practica țărilor ce folosesc astfel de vot de zeci de ani.

            „Indiferent că ne raportăm la modelul francez, italian, spaniol, britanic sau american, nu trebuie ca o supra-reglementare sau o birocratizare excesivă, sub diverse pretexte onorabile, să ducă la adoptarea unei legi inaplicabile prin blocarea sistemului”, a conchis Mihai Voicu. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.