Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministerul Apărării anchetează

Bucureşti: Ministerul Apărării anchetează

DISTRIBUIȚI
mapn

 138914 – 05082015 – Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a transmis, miercuri, precizări referitoare la cazul subofiţerului decedat în accidentul rutier petrecut în 29 iulie, pe DN1, între Alba Iulia şi Teiuş. Împrejurările producerii tragediei sunt anchetate de Corpul de Control şi Inspecţie MApN, Pachetul Militar şi Statul Major General.

            Potrivit unui comunicat al MApN, plutonierul-major Laurenţiu-Rodian Mihai fusese chemat din concediu pentru misiunea din iulie.

            “Militarii Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul au executat, în data de 29 iulie 2015, misiuni specifice de ceremonii şi onoruri militare în garnizoana Oradea, cu prilejul aniversării Centrului de Excelenţă NATO în domeniul HUMINT şi sărbătoririi Zilei Imnului Naţional. Accidentul de circulaţie în care şi-a pierdut viaţa plutonierul-major Mihai Laurenţiu-Rodian s-a produs pe timpul deplasării din Oradea către Bucureşti, între localităţile Teiuş şi Alba Iulia. În scopul asigurării efectivelor necesare desfăşurării activităţilor, mai mulţi militari ai unităţii au fost chemaţi temporar din concediile de odihnă, inclusiv plutonierul-major Mihai. Această procedură a respectat în totalitate prevederile legale. Din ordinul ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, Corpul de Control şi Inspecţie al M.Ap.N. a demarat marţi, 4 august, o acţiune de cercetare a împrejurărilor producerii evenimentului. Facem precizarea că împrejurările producerii acestui eveniment sunt investigate, conform prevederilor legale, de către Parchetul Militar, iar la nivelul Statului Major General a fost constituită o comisie de cercetare pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă. Familia va beneficia de toate drepturile financiare, potrivit legii”, se arată în comunicatul MApN.

            Plutonierul major Laurenţiu-Rodian Mihai (34 de ani) din București, şi-a pierdut viaţa, pe 29 iulie, în urma unui accident rutier petrecut pe DN1, între Alba Iulia şi Teiuş. Militarul se afla într-un autocar MApN, alături de alţi colegi de la Regimentul 30 Gardă “Mihai Viteazul”. Autocarul se afla într-o coloană formată din patru autocare MApN. A fost izbit frontal de o autoutilitară (cisternă de lapte), care circula din sens opus, dinspre Alba Iulia. Era condusă de un şofer de 37 de ani, din comuna Lopadea Nouă, care, din primele cercetări, a intrat pe contrasens.

            Laurenţiu-Rodian Mihaise afla pe locul din dreapta-faţă al autocarului, în momentul producerii accidentului. Era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din anul 2000, încadrat în funcţia de instrumentist şef la Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”. Era căsătorit şi avea un copil. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.