Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministerul Educaţiei sesizează organele de urmărire penală

Bucureşti: Ministerul Educaţiei sesizează organele de urmărire penală

DISTRIBUIȚI

139127 – 17082015 – Peste 300 de elevi din Suceava au fost transferati, inainte de a incepe clasa a IX-a, in licee unde ultima medie de admitere a fost mai mare decat notele obtinute de acestia. Concluzia apartine Corpului de Control al ministrului Educatiei, care a finalizat raportul in judetul Suceava si a propus cercetarea disciplinara a membrilor Comisiei si sesizarea organelor de cercetare penala.

            „Am aprobat raportul Corpului de Control cu aceste masuri, astfel ca vor fi sesizate organele de urmarire penala”, a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, citat de Hotnews.ro.

            Ministerul Educatiei a anuntat la finalul saptamanii trecute ca verifica transferurile elevilor care intra in clasa a IX-a, in judetele Suceava, Prahova, Bihor, Braila si Neamt

Vasile Salaru, secretar de stat in preuniversitar, a declarat pentru HotNews.ro: „Vom anula aceste transferuri facute ilegal”

            Metodologia de organizare a admiterii la liceu prevede ca, dupa repartizarea computerizata, se pot realiza transferuri ale elevilor, dar numai in situatii speciale, toate cu respectarea criteriului mediei de admitere (adica un elev cu media 5 de admitere la liceu sa nu poata fi transferat intr-un liceu unde ultima medie de admitere este mai mare)

            Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca membrii Corpului de Control au finalizat raportul transferurilor din judetul Suceava.

            Sorin Cimpeanu a precizat ca „masurile propuse de Corpul de Control sunt cercetarea disciplinara a membrilor Comisiei pentru incalcarea prevederilor legale si sesizarea organelor de cercetare penala privind savarsirea unei posibile infractiuni de abuz in serviciu in legatura cu modalitatea de aprobare a transferurilor elevilor dupa repartizarea computerizata”.

            „Am aprobat raportul Corpului de Control cu aceste masuri, astfel ca vor fi sesizate organele de urmarire penala”, a anuntat ministrul Educatiei.

            Oficialul a declarat ca presedintele Comisiei din Suceava a fost inspectorul scolar general adjunct Cristina Teodorovici.

            Corpul de Control al ministrului Educatiei va merge marti la Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, iar astazi la Bihor, Braila si Prahova. Rapoartele pentru aceste judete se vor finaliza joi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.