Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: O clinică privată și mai multe firme de construcții, bănuite de...

Bucureşti: O clinică privată și mai multe firme de construcții, bănuite de evaziune fiscală

DISTRIBUIȚI

139062 – 13082016 – Mai multe percheziţii au loc, joi dimineaţă, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman, într-un dosar de evaziune fiscală de peste două milioane de euro, în care sunt vizate o clinică medicală privată – RomGerMed – şi mai multe firme de construcţii.

Potrivit IGPR, joi dimineaţa, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, fac 15 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman, la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul medical şi în construcţii.

În acest caz este vizată o clinică medicală privată din Bucureşti care, în perioada 2010 – 2014, s-ar fi sustras, în parte, de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin înregistrarea în contabilitate de operaţiuni fictive sau inexacte. ”Pentru a-şi diminua obligaţiile de plată datorate bugetului de stat, agentul economic, în calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, înregistrând achiziţii supraevaluate de la firme de construcţii”, se arată în comunicat. La rândul lor, aceste societăţi comerciale ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, în fapt, tot de persoanele bănuite. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste două milioane de euro. Potrivit unor surse judiciare clinica medicală privată vizată de percheziţii este RomGerMed. Un număr de 18 mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând să fie duse la audieri.

La acţiune participă 58 de poliţişti de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, luptătorii ai Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum şi poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti, inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Ilfov şi Teleorman. Activităţile beneficiază de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.