Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Omagiu victimelor Holocaustului Romilor

Bucureşti: Omagiu victimelor Holocaustului Romilor

DISTRIBUIȚI

138827 – 03082015 – Cu ocazia comemorării, la 2 august, a Zilei Holocaustului Romilor, Ministerul Afacerilor Externe aduce un omagiu tuturor victimelor acestei tragedii a istoriei moderne. ”Ororile trecutului trebuie să fie lecții pentru un prezent şi un viitor mult mai bune, în care înțelegerea față de diversitate, respingerea atitudinii de ură, xenofobie, rasism, a unui discurs bazat pe astfel de atitudini, să fie regula. Este de datoria noastră, a tuturor, sa întreprindem tot ceea ce ne stă în putință, folosind toate pârghiile care ne stau la dispoziție, pentru a evita repetarea, oriunde în lume, a unor astfel de acte rasiste”, a subliniat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

            Parlamentul European a adoptat, la 15 aprilie 2015, o rezoluție prin care se solicită consacrarea zilei de 2 august ca Zi Europeană a Comemorării Holocaustului Romilor.

            În noaptea de 2-3 august 1944, 2.897 romi, mai ales femei, copii şi bătrâni, au fost asasinaţi în lagărul de la Auschwitz-Birkenau. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.