Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Partidele decid astăzi asupra Codului Fiscal

Bucureşti: Partidele decid astăzi asupra Codului Fiscal

DISTRIBUIȚI

139214 – 20082015 – Reprezentantii partidelor parlamentare se intalnesc la Palatul Parlamentului pentru discutiile tehnice pe tema Codului Fiscal, retrimis spre reexaminare in Parlament de presedintele Klaus Iohannis.

            Cu 24 de ore inainte de negocieri si dupa o intrevedere cu presedintele Klaus Iohannis, premierul Ponta a anuntat ca s-a convenit cu presedintele si guvernatorul BNR pentru o reducere a TVA la 20%.

            In conditiile in care participantii la discutiile programate joi, la Palatul Parlamentului, par sa se concentreze numai pe nivelul acestei taxe, sunt sanse mari ca restul modificarilor cuprinse de Codul Fiscal sa fie pastrate si dupa sesiunea extraordinara programata in 24-25 august, cand parlamentarii rediscuta la solicitarea presedintelui Iohannis aceasta lege.

            Guvernul il trimite la negocieri pe ministrul Eugen Orlando Teodorovici, care va fi insotit de presedintii celor doua comisii parlamentare de Buget – deputatul Viorel Stefan si senatorul Viorel Arcas.

            PNL va fi reprezentat de deputatul Eugen Nicolaescu si de secretarul general Marian Petrache.

            UNPR isi sustine argumentele prin vocea ministrului Eugen Nicolicea si a senatorului Haralambie Vochitoiu

            UDMR va fi reprezentata de europarlamentarul Iuliu Winkler, de deputatul Alexandru Veghi si de senatorul Erdei Istvan

            ALDE va fi reprezentat de secretarul de stat in Ministerul Economiei Catalin Beciu      Chestiunea mandatelor de negociere este insa complicata, toate partidele concentrandu-se exclusiv pe nivelul pana la care ar urma sa fie redusa TVA.

            Pozitia Guvernului e clara, desi surprinzatoare: in Codul Fiscal este prevazuta reducerea TVA pana la 19% incepand cu data de 1 ianuarie 2016, insa premierul a anuntat miercuri ca nu accepta TVA mai mare de 20%.

            Pozitia PSD este necunoscuta – principalul partid de guvernamant nu a facut niciun anunt public referitor la pozitia fata de modificarea Codului Fiscal ceruta de presedintele Iohannis, iar solicitarile adresate presedintelui interimar Liviu Dragnea au ramas fara raspuns.

            Echipa UDMR merge la discutii cu mandatul sa sustina reducerea TVA la 19%. Daca nu se va intruni majoritatea pentru aceasta propunere, vom accepta si varianta privind TVA de 20%, a declarat presedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

            In interiorul PNL, discutiile sunt complicate de faptul ca procentul de 19% al TVA a fost propus de liberali la primul vot din Parlament pe Codul Fiscal. Posibil, PNL va merge pe varianta amanarii datei la care sa intre in vigoare scaderea acestei taxe pe valoare adaugata. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.