Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Penitenciare noi în judeţele Prahova şi Olt

Bucureşti: Penitenciare noi în judeţele Prahova şi Olt

DISTRIBUIȚI

139217 – 20082015 – Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotărâre, autorizarea Ministerului Justiției, prin Administrația Națională a Penitenciarelor, să efectueze cheltuieli pentru achiziția a două studii de prefezabilitate destinate construirii a două penitenciare în comuna Berceni, judetul Prahova, și în municipiul Caracal, județul Olt.

            Fondurile necesare achiziției celor două studii sunt în valoare de 1 milion de lei și se suportă din bugetul aprobat al Administrației Naționale a Penitenciarelor din sumele alocate prin HG nr. 196/18.03.2015.

            Cele două penitenciare vor dispune de o capacitate de cazare de 1.000 de locuri, construite respectând  standarde impuse de Uniunea Europenă. Conform acestora se va asigura o o suprafață de 4m2 pentru o persoană privată de libertate cazată la comun, respectiv 9m2 pentru o persoana privată de libertate cazată individual.

            Decizia luată miercuri de Guvern reprezintă încă un pas în direcția îmbunătățirii condițiilor din sistemul penitenciar, având în vedere faptul că împotriva statului român au fost pronunțate 121 de hotărâri judecătorești al căror obiect îl constituie condițiile de detenție care nu corespund standardelor Consiliului Europei.

            Prin HG nr. 196/2015, a fost aprobată suplimentarea bugetului ministerului Justiției pe anul 2015 cu suma de 2 milioane de lei pentru Administrația națională a penitenciarelor, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

            Conform Hotărârii de Guvern suma totală pervăzută pentru cele două studii de prefezabilitate este în valoare de 1 milion de lei și se distribuie în părţi egale pentru cele două viitoare penitenciare, precizează Guvernul. – PROMPT MEDIA

foto:wall-street.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.