Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PMP: PNL şi PSD se opun introducerii votului prin corespondenţă

Bucureşti: PMP: PNL şi PSD se opun introducerii votului prin corespondenţă

DISTRIBUIȚI

138853 – 04082015 – PMP acuza PNL si PSD ca se opun introducerii votului prin corespondenta.

            „PNL si PSD nu vor sa acorde dreptul la vot celor 4 milioane de romani de peste hotare”, se arata intr-un comunicat al PMP.

            Presedintele PMP, Eugen Tomac, acuza cele doua partide ca „mimeaza preocuparea fata de introducerea votului prin corespondenta”.

            „In realitate, ambele partide sunt impotriva schimbarii legii care ar putea permite celor 4 milioane de romani de peste hotare sa poata vota in conditii decente, asa cum voteaza cetatenii altor state ale Uniunii Europene”, arata Tomac.

            Reprezentantii partidului sustin ca liberalii si social-democratii au respins, pe 9 decembrie 2014, legea votului prin corespondenta, elaborata de specialisti in materie electorala.

            De asemenea, in comunicat se mai arata ca presedintele acestei formatiuni, Eugen Tomac, a depus Parlament din nou legea votului prin corespondenta si legea votului electornic, pe 4 martie.

            „Din luna martie si pana in prezent, Comisia creata special pentru modificarea legislatiei in ceea ce priveste organizarea alegerilor, nu a organizat nici macar o dezbatere pe marginea celor doua initiative si nici nu a comunicat vreun punct de vedere oficial fata de acest demers”, mai transmite PMP.

            „Realitatea nu e cea prezentata in conferintele de presa ale PSD-ului si ale PNL-ului, destinate atractivitatii electorale, ci in tergiversarea acestui proiect de lege care este in beneficiul romanilor, dar nu si al acestor partide vechi si rigide. Intre dreptul tuturor cetatenilor romani, de a-si alege prin vot conducatorii si interesele meschine ale celor doua partide, PNL si PSD, s-a optat pentru interesele de partid”, se mai arata in comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.