Acasă Politic Bucureşti: PNŢCD vrea ca Nicolae să-şi recapete titlurile regale

Bucureşti: PNŢCD vrea ca Nicolae să-şi recapete titlurile regale

DISTRIBUIȚI

139091 – 14082016 – Ţărăniştii vor ca nepotul regelui să redevină moştenitor al tronului. PNŢCD a făcut o petiţie on-line prin care încearcă să îl convingă pe Regele Mihai să îi dea înapoi lui Nicolae şi titlurile regale, şi dreptul la succesiune. Oamenii sunt invitaţi să semneze petiţia în număr cât mai mare.

   stema-casa-regala       “Prin această petiție, deschisă de către PNȚCD, singurul partid monarhist, dorim sensibilizarea Majestății Sale, pentru reanalizarea și revenirea asupra deciziei luate. Tocmai acum, când nădejdea în monarhia constituțională a crescut într-un val fără precedent, revenirea asupra deciziei este imperios necesară, pentru ca dezamăgirea să nu se instaleze în sufletul românilor”, se arată în petiție.

          Liderii PNŢCD vor să îl roage şi pe Principele Radu să li se alăture în acest demers.

          Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD a declarat: „Sper ca în câteva săptămâni această petiţie să înregistreze cel puţin 50.000-100.000 de semnături. Comportamentul public al prinţului a fost fără reproş. Nu ştim şi nu ni s-a explicat care au fost motivele atât de grave pentru a se ajunge la o asemenea decizie.”

          Reacţia ţărăniştilor vine la trei zile după ce Regele Mihai a decis să-i retragă nepotului său Nicolae titlurile de Alteţă Regală şi Principe şi să îl scoată din linia de succesiune la tron.

          „Cred că Majestatea Sa, la 94 de ani, și cu cel puțin 70 de ani de experiență politică, nu trebuie să dea mai multe detalii atunci când cele două mesaje sunt perfect compatibile și spun același lucru. Există un clivaj între dorinţele şi idealurile lui Nicolae şi ceea ce presupune a fi membru activ al Familiei Regale. Această decizie a venit după o lungă chibzuință, după zile de discuții, după consultări și nu a fost o decizie luată cu inima ușoară”, a declarat Ioan Luca Vlad, consilierul Casei Regale. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.