Acasă Cultura/Media Bucureşti: Prima TV a cerut intrarea în insolvenţă

Bucureşti: Prima TV a cerut intrarea în insolvenţă

DISTRIBUIȚI

 – 139003 – 10082015 – Societatea care operează postul Prima TV a cerut insolvența, anunţă Paginademedia.ro.

Broadcasting Group – compania deținută de omul de afaceri Cristian Burci – a făcut o solicitare în acest sens la Tribunalul București, la data de 6 august. Instanța a stabilit termen pentru judecarea cauzei la data de 3 septembrie, potrivit datelor de pe Portalul Instanțelor de Judecată.

primatv_logoCompania solicită, de asemenea “cererea de suspendare provizorie a executarilor silite”.

Pe rolul Tribunalului București mai există o solicitare de intrare în insolvență pentru Prima Broadcasting, din partea companiei OMV Petrom Marketing.

Cererea de insolvență vine într-o perioadă dificilă pentru Prima TV, cu întârzieri de salarii, dar și cu trimiterea unor angajați în concediu din cauza situației delicate a canalului TV.

În ultimul an, mai multe vedete au părăsit postul deținut de Cristian Burci sau au încercat prin tribunal să își încaseze banii.

Mihai Găinușă și-a întrerupt anul trecut emisiunea Cusurgiii și chiar a cerut insolvența Prima TV în instanță. A renunțat la cerere după ce a obținut o eșalonare a banilor.

Firma care produce Trăsniții – Grig Chiroiu Media Company – încearcă rpin instanță să își recupereze banii. Cererea a fost depusă deja la instanță, în luna iunie, și urmează să fie judecată.

Andreea Raicu a părăsit și ea Prima TV, fără a da însă detalii despre motivele plecării.

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România – Asociația pentru Drepturi de Autor (UCMR – ADA) are un proces deschis împotriva postului TV. Procesul are ca obiect “drepturi de autor și drepturi conexe”, fără a preciza suma exactă.

Prima TV a fost lansat de Cristian Burci în decembrie 1997, pe licența postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul către SBS Broadcasting.

Burci mai deține și ziarele Adevărul și Click, pe care le-a preluat de la omul de afaceri Dinu Patriciu.

Prima TV nu este singura companie deținută de Cristian Burci care și-a cerut insolvența.

După preluarea de la Dinu Patriciu, compania Adevărul Holding a intrat în insolvență, în toamna lui 2012. Principalul creditor ai companiei este o firmă controlate de Cristian Burci, Elida Media.

Agenția de publicitate Media Direction și-a cerut insolvanța în cursul anului trecut. Oficialii grupului BBDO, din care face parte agenția, declarau atunci că situația are o cauză mai veche: cazul Bigger Group – Marcel Străuț, în urma căruia Media Direction a rămas cu o “gaură” de peste două milioane de euro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.