Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Prins cu monede de patrimoniu

Bucureşti: Prins cu monede de patrimoniu

DISTRIBUIȚI

 138910 – 05082015 – Autorităţile de frontieră de pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Henri Coandă au descoperit în bagajele de mână ale unui cetăţean român, 12 monede susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional, care urmau a fi scoase din România fără documente legale.

            În data de 4 august 2015, ora 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coanda – Otopeni, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, deplasându-se către zona de îmbarcare, pe fluxul destinat persoanelor care nu au nimic de declarat, cu destinaţia SUA, un român în vârstă de 70 de ani.

            Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra bagajelor de mână ale bărbatului, poliţiştii de frontieră împreună cu vameşii au descoperit 12 monede, confecţionate din metal de culoare galbenă, posibil aur, susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional al României, pentru care acesta nu a putut prezenta documente legale.

            Unsprezece dintre monede aveau inscripţionate pe o faţetă ,,Ardealul nostru 1601-1918-1944”, iar pe a doua faţetă ,,România”, iar cea de-a douăsprezecea monedă avea inscripţionată pe o faţetă ,,Carol I rege al româniei”, iar pe cealaltă faţetă ,,20 lei. Anul 1890”.

            Referitor la bunurile descoperite în bagajele sale, bărbatul a declarat că acestea i-au fost date de o cunoştinţă pentru a le duce fiului său în SUA. El a mai precizat că nu ştia că monedele nu pot fi scoase din ţară fără certificate de import-export.

            Ca urmare, poliţiştii de frontieră i-au întocmit dosar penal pentru tentativă la efectuarea de export ilegal, iar monedele au fost trimise în vederea expertizării la Muzeul Naţional de Istorie al României, precizează Poliţia de Frontieră. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.