Acasă Politic Bucureşti: PSD confirmă datoriile de 7 milioane euro şi poprirea conturilor

Bucureşti: PSD confirmă datoriile de 7 milioane euro şi poprirea conturilor

DISTRIBUIȚI

PARTIDE_PSD_psd3 – 139080 – 13082016 – Deputatul PSD Mircea Draghici, trezorierul partidului, a confirmat joi ca partidul are datorii de 7 milioane de euro si ca exista popriri pe conturi ale partidului din cauza acestora.

          „In 2010, cand am fost numit trezorier al partidului aveam peste 10.500.000 euro datorii ramase din campaniile electorale precedente. Astazi, datoriile sunt undeva la sapte milioane de euro, dintre care un milion de euro este contravaloarea sediului din Kiseleff 10, pe care urmeaza sa-l achizitionam, asa se inregistreaza contabil contractul de vanzare-cumparare. Practic, noi am scazut cu patru milioane si jumatate din datorii”, a declarat Draghici.

          Draghici a confirmat, raspunzand la o intrebare, ca exista si conturi blocate si ca a existat si sechestru pe o parte din bunuri.

          „Din pacate, sunt unii executori judecatoresti care, in opinia noastra, respecta mai putin legea. De aceea, am fost nevoiti sa facem si sesizari penale in unele din cazuri. Judecata pe fond ne-a dat dreptate. Le-am deblocat: dar in continuare vin alti executori de la o zi la alta pe filiale din tara si se inscriu pe conturile noastre de la centru ca sa ne popreasca veniturile. Ne este dificila activitatea si incercam sa le rezolvam pe toate. Ideea este ca in 2010 aveam noua popriri in curs si inclusiv sechestrul pe o parte din bunuri. Astazi, situatia financiara a partidului este cu mult mai buna – poprirea este una singura instituita acum trei zile si este in curs de solutionare pana la sfarsitul saptamanii”, a explicat Draghici.

          El a mai afirmat ca Statutul PSD ar trebui modificat in sensul ca un membru de partid care nu cotizeaza trei luni sau sase luni la rand sa fie suspendat sau exclus din partid.

          „Intentionez pana la congres sa incerc si aceasta chestiune. Cel putin atat, daca nu chiar suspendarea din partid, sa nu poti sa te inscrii ca si candidat pe locurile interne de conducere, dar si candidat in competitiile cu alte partide politice sau alti candidati” a mai spus Draghici.

          Partidul Social Democrat inregistreaza in contabilitate o datorie de 32 de milioane de lei, 25 de milioane fiind datorii care ar trebui platite de partid intr-o perioada mai mica de un an de zile, relata Gandul.info, care a publicat documente oficiale de la Ministerul Finantelor.

          Acest bilant fiscal a fost depus de PSD la sfarsitul anului trecut. Gandul noteaza ca premierul, care a demisionat duminica trecuta de la sefia PSD, a cerut un audit la partid cand a devenit presedintele partidului, la acel moment vorbind de o datorie de sase milioane de euro, lasata mostenire de Mircea Geoana.

          Potrivit bilantului confirmat de Ministerul de Finante, la capitolul „datorii ce trebuie platite intr-o perioada de pana la un an” in dreptul PSD apare suma de 25.235.600 lei, iar la capitolul „datorii ce trebuie platite intr-o perioada mai mare de un” este trecuta suma de 6.897.577 lei.

          Potrivit documentului PSD, partidul are 74 de angajati. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.