Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Și l-au prins cu mita-n mână

Bucureşti: Și l-au prins cu mita-n mână

DISTRIBUIȚI

139381 – 27082015 –   Procurorii DNA au dispus, în noaptea de miercuri spre joi, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Ion Alexandru Băloi, manager al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, pentru luare de mită în formă continuată.

            În perioada aprilie 2014 – iulie 2015, directorul SJU Ploiești a primit bani (20% din valoarea facturilor emise de firma unui om de afaceri în baza unui contract de servicii încheiat cu unitatea medical).

Mai mult, pentru a-i determina pe reprezentanții firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor, Ion Alexandru Băloi a întârziat plățile către firmă.

            Foloasele necuvenite remise lui Ion Alexandru Băloi în perioada respectivă se ridică la suma totală de 6.500 lei și au fost remise în trei tranșe, care se coroborează cu retragerile de numerar din contul societății, atât din punct de vedere al datei, cât și al procentului – circa 20% din valoarea facturilor achitate.

            În același context, la data de 26 august 2015, Băloi a primit de la un denunțător (martor în dosar) 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plății facturilor restante emise de societatea omului de afaceri și pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adițional la un contract de mentenanță deja existent fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale. La aceeași dată, procurorii anticorupție au constatat infracțiunea flagrantă, asupra lui Băloi fiind găsită suma de 3.000 lei.

            Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI.

            Ion Alexandru Băloi va fi prezentat astăzi Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. – PROMPT MEDIA

foto:telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.