Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Veselie la PNL

Bucureşti: Veselie la PNL

DISTRIBUIȚI

 139406 – 27082015 –  Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, după discuțiile dintre liderii partidelor parlamentare pe tema Codului Fiscal, că dialogul dintre putere și opoziție poate fi încadrat la categoria „idei de responsabilitate politică”, un început care poate determina măsuri coerente și sustenabile pentru România.

            „Astăzi putem spune că asistăm la o premieră, poate e un cuvânt destul de mare, dar, în mod cert, este un exercițiu de dialog între opoziție și putere, pe care eu și copreședintele Vasile Blaga îl putem încadra la categoria idei de responsabilitate politică. Toată discuția a stat sub zodia prudenței. Mă bucur că (…) vom putea să votăm, sper eu în unanimitate, un Cod fiscal care să aducă relaxare fiscală”, a precizat Gorghiu, potrivit Realitatea.net.

            Liderul PNL a adăugat că lucrul cel mai important care a fost agreat la această întâlnire a fost reducerea TVA, care permite încadrarea în ținta de deficit.

            „Partea care ne bucură extrem de tare este că am agreat acea reducere a TVA, că ne vom încadra în ținta de deficit pe care și colegii noștri la întâlnirea tehnică de săptămâna trecută au discutat despre ea, au agreat-o, că discuțiile au mers într-o direcție foarte bună. (…) Am analizat posibilitatea direcționării deficitului bugetat în urma unor discuții cu toți factorii politici decidenți către partea de investiții, pentru că e nevoie de o relansare a investițiilor în România. (…) S-a discutat, de asemenea, ca, în eventualitatea unei creșteri economice sustenabile în România, să putem micșora și povara pe muncă. Dialogul a fost unul foarte bun. Mai sunt teme și direcții importante pe care România trebuie să le urmeze și cred că acest început poate însemna că, indiferent de competiția politică între noi și celelalte partide parlamentare, putem să avem un dialog care să însemne măsuri coerente, sustenabile către România”, a arătat Alina Gorghiu.

            Întrebată dacă a vorbit cu președintele Klaus Iohannis înainte despre această întâlnire, Gorghiu a spus că l-a informat pe acesta imediat după ce a trimis cererea de reexaminare Parlamentului.

            „L-am informat pe președinte imediat după ce a trimis cererea de reexaminare și am beneficiat de suportul experților tehnici, cei care aveau cifrele la îndemână, despre mandatul cu care eu și copreședintele Vasile Blaga vom veni la negocieri. Era firesc să facem acest lucru. Am venit la negocieri cu un mandat. Mă bucur că rezultatul este acesta și sunt convinsă că săptămâna viitoare, poate duminică, pe un calendar pe care am încercat să-l schițăm, această lege va ajunge la promulgare și vom vedea ce atitudine va adopta președintele României. Dar mă bucur că fără medierea domniei sale am reușit astăzi să ne înțelegem și să avem acest consens”, a afirmat copreședintele PNL. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.