Acasă Politic Cadre didactice concediate din cauza Bacalaureatului 2015

Cadre didactice concediate din cauza Bacalaureatului 2015

DISTRIBUIȚI

Bacalaureat– 139086 – 14082016 – Trei profesori au fost sanctionati cu desfacerea contractelor de munca si alti 20 cu taieri salariale de 15% pe o perioada de doua – cinci luni, in cazul fraudei la Bacalaureat inregistrat in iulie la Colegiul „Vasile Conta” din Piatra Neamt, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educatiei anunta, in 10 iulie, ca a fost depistat un caz de frauda la Bacalureat la Colegiul „Vasile Conta” din Piatra Neamt, de unde au fost eliminati din examen aproape 20 de candidati.

          Cazuri similare fusesera atunci semnalate si la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ștei (Bihor) si la Liceul „Traian Vuia” din Făget (Timiș).

          In consecinta, in cazul de la Piatra Neamt, s-a dispus desfacerea contractului de munca pentru trei dintre profesorii implicati si reducerea salariului cu 15% la sută pentru alte 20 de cadre didactice.

          In Bihor, 28 de cadre didactice care au facut parte din Comisia de Bacalaureat de la Colegiul Tehnic „Unirea Ștei” au fost sanctionate disciplinar, in cazul fraudei de la examen, pentru noua profesori a fost desfacut contractul de munca, iar in cazul celorlalti masura fiind reducerea salariului.

          In total, in acest caz, 37 de profesori au fost cercetati disciplinar, insa s-a decis sanctionarea a 28 dintre acestia.

Astfel, pentru noua dintre profesori a fost desfacut contractul de munca, alti 11 vor avea salariul de baza diminuat cu 15 la suta timp de sase luni, doi dascali vor avea diminuat salariul sau indemnizatia de conducere tot cu 15 la suta, timp de trei luni, cinci profesori vor avea salariul redus cu zece procente timp de trei luni, iar un cadru didactic a primit avertisment. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.