Acasă Externe China: Gabriela Szabo, la Adunarea Generală a IAAF de la Beijing

China: Gabriela Szabo, la Adunarea Generală a IAAF de la Beijing

DISTRIBUIȚI

 139242  – 20082015 –  Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, participă la dezbaterile Adunării Generale a Asociației Internaționale a Federațiilor de Atletism (IAAF) care se desfășoară la Beijing, în China.

            ”Adunarea Generală a IAAF de la Beijing vine cu un suflu nou și cu propuneri de reformă pentru atletismul mondial. Salut, în primul rând, deciziile luate în cadrul Congresului cu privire la promovarea femeilor în forurile de conducere. De asemenea, limitarea la trei a numărului de mandate ce pot fi ocupate de către președintele Federației este o decizie ce va duce la dinamizarea și flexibilizarea administrativă a organizației în sine. Astfel, prin această hotărâre, IAAF își asumă, prin reprezentanții săi la Adunarea Generală, construcția pe plan mondial a unei mișcări atletice capabile să se reînnoiască din interior. În ceea ce privește România, am speranța că, treptat-treptat, acest gen de reforme vor fi transpuse și în statutele Federațiilor Sportive Naționale. În ultima vreme asistăm la un val de reformă în mișcarea sportivă mondială și voi face tot ce îmi stă în putință ca aceste tendințe să se manifeste și în sportul românesc”, a declarat Gabriela Szabo.

            IAAF este una din cele mai vechi organizații internaționale sportive, având peste un secol de activitate neîntreruptă. Aceasta a fondată în urma ediție Jocurilor Olimpice de la Stockholm din 1912 sub numele de Federația Internațională a Atleților Amatori, nume sub care a activat aproape un secol, adică până în 2001.

Supranumit și ”Regele Sporturilor” sau ”Părintele Sporturilor”, atletismul își are rădăcinile în Grecia Antică și reprezintă cea mai naturală și universală formă de exprimare fizică a naturii umane, potrivit unui comunicat al MTS. – PROMPT MEDIA

foto:facebook

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.