Acasă Sud Giurgiu Giurgiu: Cozi de zece kilometri la trecerea spre Bulgaria

Giurgiu: Cozi de zece kilometri la trecerea spre Bulgaria

DISTRIBUIȚI

cozi Bulgaria139295 – 24082015 –  Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse continua să fie aglomerat din cauza lucrărilor la Podul Prieteniei. În week-end, cozile s-au întins pe aproximativ zece kilometric, iar nerăbdarea șoferilor în drum spre Bulgaria a fost semnalată de claxoanele șoferilor, care s-au auzit pe tot parcursul noptii de duminica, in Giurgiu si in localitatile invecinate cu DN 5 Giurgiu-Bucuresti.

            „La acest final de saptamana si in noaptea de duminica spre luni, situatia a fost foarte grea, pentru ca am avut cozi si de peste zece kilometri, practic tirurile stationate, care asteapta la coada pentru trecerea frontierei cu Bulgaria, s-au intins pe zece kilometri pana in dreptul localitatii Daia. Soferii si-au exprimat nemultumirea claxonand. Cozile au fost atat de mari incat masinile care asteptau trecerea frontierei au ocupat si banda a doua de mers catre Giurgiu si, practic, intrarea in municipiu a fost blocata. Noi am actionat non-stop cu 18 echipaje de politie si, la un moment dat, a trebuit sa cream o banda suplimentara de mers catre Giurgiu pe una dintre benzile din contrasens pentru a permite accesul riveranilor in oras”, a declarat luni purtatorul de cuvant al IPJ Giurgiu, Cristian Suta, potrivit Ziare.com.

            Aceasta situatie va persista, deoarece se circula pe o singura banda pe Podul Prieteniei si pentru intrarea, si pentru iesirea din tara.

            „Mai intervine si situatia ca pe o portiune de aproximativ 15 kilometri se circula cu 5 kilometri la ora din cauza denivelarilor din carosabil, a dunelor sau sleaurilor formate in asfalt in urma caniculei, cozile sunt comparativ egale si in partea bulgara, si acolo se intind pe aceasi lungime ca si la noi. Sunt tiruri cu marfa perisabila, oameni cu copii in masini care merg in concediu, parlamentari, toti asteapta la aceleasi cozi”, a completat Cristian Suta.

            Trecerea frontierei prin PTF Giurgiu-Ruse se face pe o singura banda de mers din cauza lucrarilor de reabilitare la Podul Prieteniei in partea romana a podului, care au inceput in luna aprilie si sunt programate a se desfasura pe parcursul unui an de zile. – – PROMPT MEDIA

foto:gds.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.