Acasă Externe Marea Britanie: Noi greve la metroul londonez

Marea Britanie: Noi greve la metroul londonez

DISTRIBUIȚI

 – 139053 – 12082015 – Personalul metroului londonez a anuntat doua noi greve de 24 de ore, la sfarsitul acestei luni, care vor afecta si mai mult navetistii, afectati deja de protestele grevistilor fata de unele planuri de introducere a serviciului de noapte.

   metrou_londra       Sindicatul Transporturilor feroviare si maritime (RMT) a anuntat marti greve de 24 de ore, incepand de la ora locala 21.00, pe 25 si 27 august, relateaza AFP.

          Milioane de londonezi au fost nevoiti sa mearga pe jos, cu bicicleta sau cu autobuze aglomerate la si de la serviciu joi, dupa ce personalul de la metrou a participat la cea de a doua greva de o zi in decurs de o luna, in semn de protest fata de introducerea serviciului pe timp de noapte in weekenduri.

          Patru sindicate sunt blocate intr-un conflict cu patronatul, ce dureaza de cateva luni, dupa ce primarul Londrei, Boris Johnson, a anuntat ca intentioneaza sa introduca serviciul de 24 de ore la metrou vinerea si sambata, incepand din 12 septembrie.

          Aproximativ 4 milioane de persoane folosesc zilnic metroul dn Londra, care supraaglomereaza mijloacele de transport in comun de suprafata pe timpul intreruperii activitatii metroului.

          „Personalul este furios, deoarece revendicarile sale sunt ignorate si respinse atat de catre primarul (Boris Johnson), cat si de catre reprezentantii sai, si pentru ca nu s-a facut nimic substantial nici pana in ziua de azi (marti) in vederea unei solutii negociate”, a declarat Mick Cash, secretarul general al RMT. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.