Acasă Centru Brasov  Mureş: Patru persoane reţinute pentru evaziune fiscală

 Mureş: Patru persoane reţinute pentru evaziune fiscală

DISTRIBUIȚI

 – 138965 – 07082015 – Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat 21 de percheziţii la sediile unor firme şi la locințele unor suspecți că au creat un prejudiciu de 720.000 de lei prin evaziune fiscală. Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

          La data de 6 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, au efectuat 21 de percheziţii în judeţele Mureş, Harghita şi Vaslui, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

          Potrivit unui comunicat al IPJ Mureş, cinci persoane, din judeţele Harghita şi Braşov, ar fi pus în practică un sistem infracţional, constând în înfiinţarea de societăţi comerciale în numele unor terţe persoane şi utilizarea acestora pentru perioade scurte de timp, în vederea emiterii de facturi fiscale fără corespondent în operaţiunile comerciale reale.

          Ulterior, suspecţii ar fi concesionat părţile sociale către cetăţeni străini sau persoane cu situaţie materială precară, de la care nu putea fi recuperat prejudiciul adus bugetului de stat.

          Astfel, la data de 23 iulie 2014, cele cinci persoane ar fi înfiinţat o societate comercială în Târgu Mureş, care ar fi fost folosită pentru emiterea de documente justificative, fără corespondent în operaţiuni comerciale reale, având drept beneficiari mai multe societăţi comerciale de pe raza judeţelor Harghita şi Braşov.

          Pentru conferirea unei aparente stări de legalitate, în paralel cu circuitul scriptic al documentelor emise, avea loc şi circuitul financiar al sumelor înscrise în facturi, respectiv transferuri de fonduri dinspre societăţile beneficiare către societatea din Târgu Mureş, de unde sumele ar fi fost retrase în numerar de reprezentantul acesteia.

          De asemenea, în perioada ianuarie – mai a.c., denaturarea stării fiscale de fapt s-a materializat prin emiterea în numele societăţii comerciale din Mureș de facturi fiscale fictive, ca urmare a unor înţelegeri avute cu coordonatorii societăţilor beneficiare, toate de pe raza judeţului Harghita.

          Percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

          Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanţei competente cu propunere de arestare preventivă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.