Acasă Cultura/Media Prahova: Ziua Porților Deschise la Castrul și Băile Romane de la Mălăiești

Prahova: Ziua Porților Deschise la Castrul și Băile Romane de la Mălăiești

DISTRIBUIȚI

139394 – 27082015 –  Cea de-a III-a ediție a Zilei Porţilor Deschise a sitului arheologic „Castrul și băile romane Mălăiești” se va desfășura  pe 29 august.

            Cu acest prilej vor fi prezentate şi principalele descoperiri arheologice realizate în castrul și băile romane din ultimii cinci ani. Prezentarea rezultatelor obţinute de cercetarea interdisciplinară a vestigiilor va fi dublată de cea a posibilelor aplicații de proiecte de finanțare care au în vedere valorificarea acestor vestigii în beneficiul public.

De asemenea, va fi organizată o masă rotundă în care vor fi prezentate problemele intervenite în gestionarea și administrarea monumentelor. Vor fi subliniate măsurile urgente care trebuie luate în vederea reglementării statului juridic al terenului pentru a se putea demara lucrările de conservare primară și restaurare.

            Ziua Porţilor Deschise va constitui un nou prilej de întâlnire şi discuţii în care să se regăsească deopotrivă comunitatea locală, autorităţile publice, comunitatea ştiinţifică şi vizitatorii de toate vârstele.

            De-a lungul întregii zile vor fi realizate ghidaje în castrul și băile romane, vor fi prezentate modalitățile de înregistrare a datelor: măsurători cu stația totală, desen arheologic, GPR, prelevarea și înregistrarea artefactelor.

            De asemenea, vor fi realizate activități de divertisment precum jocuri romane pentru copii. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.