Acasă Sud-Est Constanta Premierul Ponta, invitat la Mamaia pentru a introduce TVA 0 în turism

Premierul Ponta, invitat la Mamaia pentru a introduce TVA 0 în turism

DISTRIBUIȚI

ANAT 139073 – 13082016 – Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism l-a invitat pe premierul Victor Ponta sa petreaca gratuit o vacanta la Mamaia, cu familia, sa testeze serviciile si sa studieze tarifele, propunandu-i si sa introduca TVA 0 in turism, dupa ce prim-ministrul a afirmat ca unde a mers in vacanta a fost mai ieftin decat in statiunea romaneasca.

          „Ii lansam invitatia sa petreaca o saptamana la Mamaia, gratuit, la ce hotel doreste, impreuna cu familia, ca sa vada litoralul romanesc si preturile practicate aici. Daca sunt mai mari decat la Miami, cu aceasta ocazie sa scada si taxele. De acum vrem TVA zero la suta, daca tot e scump la Mamaia. Trebuie sa luam, evident, masuri sa reducem taxele”, a declarat Alin Burcea, prim-vicepresedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), potrivit Ziare.com.

          El afirma totodata ca reducerea TVA la 9% pentru pachetele turistice, care a dus in acest an la ieftinirea vacantelor pe litoralul romanesc, a impulsionat turismul, situatie evidentiata in statisticile prezentate de Institutul National de Statistica.

          „Este insa nevoie de adoptarea mai multor masuri pentru ca turismul romanesc sa devina mai competitiv, dar si sa ajunga la 6% din PIB, nivelul de potential estimat de World Tourism & Travel Council in cazul tarii noastre, fata de 2%, in prezent”, mai spun oficialii ANAT.

          Premierul Victor Ponta a declarat, recent, ca acolo unde a mers el in vacanta „este un pic mai ieftin decat la Mamaia” si a sustinut ca de cate ori pleaca in strainatate apar fotografii si ca nu il surprinde aparitia lor si de aceasta data.

          „Unde am mers eu in vacanta e un pic mai ieftin decat la Mamaia. (…) Evident ca, dupa 2013, cand am fost in vacanta cu copiii si domnul Basescu si doamna Udrea s-au gasit sa ma critice zi de zi cat eram in vacanta, evident ca am discutat cu Daciana… ce facem?… am zis: hai sa mergem cu familia, hai sa ne traim viata ca niste oameni care… asta e, cu firme pe dupa noi care sa ne faca poze… am luat decizia, mi-am asumat raspunderea”, a mai spus el.

          Ponta a mentionat ca pentru el si pentru familia sa „poate ar fi un lucru bun si in vacanta asta sa nu fiu prim-ministru, nu se mai cheltuiau atatia bani cu supravegherea mea prin diverse tari”.

          Intrebat cine l-ar fi supravegheat, Ponta a spus: „Nu stiu, o agentie privata de acolo din America (…), un site din Romania a platit niste oameni acolo care au stat dupa noi. (..) E dreptul lor sa faca acest lucru, asa cum e dreptul meu de a merge in vacanta cu familia”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.