Acasă Externe Ungaria: Tensiuni diplomatice: Ambasadorul României a cerut audienţă la MAE ungar

Ungaria: Tensiuni diplomatice: Ambasadorul României a cerut audienţă la MAE ungar

DISTRIBUIȚI

 – 139032 – 11082015 – Ambasadorul român la Budapesta, Victor Micula, a solicitat azi o audienţă la MAE ungar pentru a discuta despre recentele tensiuni diplomatice dintre cele două ţări, transmite Radio România.

Surse oficiale au declarat că ambasadorul român la Budapesta, Victor Micula, a solicitat astăzi o audienţă la Ministerul ungar de Externe pentru a transmite mesajele comunicate ieri de Centrala Ministerului Român de Externe însărcinatului cu afaceri al ambasadei ungare la Bucureşti.

Acesta a fost convocat ieri, după ce ambasadorul Ungariei la București, Zákonyi Botond, a criticat România intr-un interviu pentru o publicatie românească.

Potrivit MAE român, declaraţiile ambasadorului ungar demonstrează, odată în plus, ca partea ungară nu este încă pregătită să respecte cadrul şi bazele politico-juridice ale relaţiei bilaterale.

Ambasadorul ungar a acuzat Bucureştiul ca nu e interesat să finalizeze infrastructura de transport dintre cele două ţări şi i-a indemnat pe maghiarii din România să devină autonomi.

Partea română a atras atenția că declarațiile referitoare la un eventual statut de autonomie, bazat pe criterii etnice, echivalează cu o imixtiune în afacerile interne ale României. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.