Acasă Externe Austria: Ministrul Aurescu la Salzburg Forum

Austria: Ministrul Aurescu la Salzburg Forum

DISTRIBUIȚI

 139663 – 08092015  –  Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu  participă astăzi la prima ediție a Salzburg Forum, a cărui temă principală este „The Rule of Law and the Laws of War (Statul de drept și legile războiului)”. Evenimentul este organizat de International Peace Institute (IPI), la Salzburg (Austria),  pentru marcarea a 70 de ani de existență a Organizației Națiunilor Unite.

Ministrul va fi vorbitor principal în cadru panelului “Integritatea teritorială și autodeterminarea: regimuri ireconciliabile?”, alături de viceprim-ministrul și ministrul de Externe al Republicii Slovace, Miroslav Lajčák.

International Peace Institute a avut inițiativa lansării, în acest an, a Salzburg Forum ca eveniment de nivel înalt, cu recurență anuală și conceput ca un cadru de dezbateri pe tema riscurilor și provocărilor actuale, în ceea ce privește respectarea dreptului internațional și eficacitatea cooperării multilaterale. Dezbaterile care vor avea loc în marja acestei ediții inaugurale vor aborda teme de actualitate legate de drepturile omului, drept internaţional umanitar, aspectele legale ale conflictelor hibride și proliferarea armelor, în contextul apariției unor actori non-statali, contextul juridic în climatul post-conflict și mecanismele de reconciliere, principiile integrității teritoriale și autodeterminării, reglementarea conflictelor înghețate, precum și viitorul cooperării multilaterale, ca premisă pentru contracararea crizelor internaționale.

International Peace Institute este un think-tank internațional, independent, dedicat gestionării riscurilor și promovării păcii, securității și dezvoltării durabile. Institutul a fost fondat în 1970 sub numele de  International Peace Academy, având ca obiectiv pregătirea militarilor și diplomaților pentru misiuni ONU de menținere a păcii. În prezent, IPI sprijină organizații multilaterale, guverne, societatea civilă și sectorul privat în gestionarea provocărilor de securitate la nivel regional și global. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.