Acasă Externe Belgia: Martin Schulz se aşteaptă la un acord la reuniunea miniştrilor europeni...

Belgia: Martin Schulz se aşteaptă la un acord la reuniunea miniştrilor europeni de Interne

DISTRIBUIȚI

139926 – 21092015  –  Şeful Parlamentului European a declarat luni că se aşteaptă că miniştrii de Interne ai Uniunii Europene care se vor reuni marţi într-o reuniune de urgenţă pe tema crizei migraţiei vor conveni asupra unui sistem voluntar de repartizare a 160.000 migranţi. ”Vor fi unele discuţii, dar la final va fi un acord cu privire la relocarea de 160.000 (migranţii) „, a declarat Martin Schulz pentru postul german Deutschlandfunk”, scrie hotnews.ro.

La rândul său, preşedintele francez Francois Hollande a declarat duminică că nicio ţară europeană „nu poate fi scutită de obligaţia primirii refugiaţilor în cadrul dreptului de azil”, într-o conferinţă de presă la încheierea vizitei sale în Maroc.

O sursă apropiată de preşedinţia franceză a declarat pentru Reuters, cu condiţia anonimatului, că reprezentanţi ai statelor membre UE lucrează la un text oficial ce urmează să fie adoptată de către miniştrii de Interne la reuniunea extraordinară de marţi.

Astfel, liderii UE care se vor reuni miercuri ar trebui să mai discute doar aspecte de finanţare pentru ţările care primesc migranţi.

Cancelarul german Angela Merkel a cerut liderilor europeni să accepte că au o responsabilitate comună pentru a face faţă celei mai grave crize de migraţie de pe continent, de la Al Doilea Război Mondial, problema discutată la un summit de urgenţă miercuri.

Miniştrii Justiţiei şi Afacerilor Interne nu au reuşit să ajungă la un acord privind un sistem de repartizare a refugiaţilor pe baza cotelor obligatorii, care este susţinut de Franţa şi Germania, dar este respins de state est-europene, că Ungaria, Polonia, Cehia şi România. Luxemburgul, care deţine preşedinţia semestrială a UE, a declarat după întâlnirea de luni că miniştrii de Interne ar urmă să aprobe un plan în acest sens la următoarea lor reuniune, din 8 octombrie. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.