Acasă Politic Bruxelles: Ana Birchall: Fenomenul migrației – o provocare fără precedent la nivel...

Bruxelles: Ana Birchall: Fenomenul migrației – o provocare fără precedent la nivel european

DISTRIBUIȚI

 139982 – 22092015  – Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene (CAE) a Camerei Deputaţilor, Ana Birchall, va participa, miercuri, 23 septembrie, la reuniunea cu tema ”Situaţia în regiunea Mediteranei şi necesitatea unei abordări holistice privind migraţia”, organizată de Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European. Din delegaţie mai face parte şi deputatul Ioan Cupşa.

În vederea participării la dezbaterea din Parlamentul European, Ana Birchall a precizat că ”fenomenul migraţiei reprezintă o provocare fără precedent la nivel european, prin amploarea şi implicaţiile extrem de complexe ale acestuia în plan politic, economic şi social, UE fiind chemată în prezent să definească răspunsurile cele mai adecvate la această situaţie”.

Ana Birchall a subliniat că România a fost și va fi parte a răspunsului european în ceea ce priveşte tema migraţiei. ”Deşi nu ne confruntăm direct cu acest fenomen, am sprijinit, în spiritul solidarităţii, eforturile depuse la nivelul Uniunii Europene şi vom continua să acţionăm în această logică, cu respectarea principiului voluntariatului şi având la bază experienţa şi capacitatea fiecărui stat membru de integrare a migranţilor”, a menţionat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.