Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureșlti: Tomac despre 27 Martie

Bucureșlti: Tomac despre 27 Martie

DISTRIBUIȚI
tomac4

 139688 – 09092015  – Proiectul de lege iniţiat de deputatul Eugen Tomac privind instituirea Zilei de 27 martie drept Zi Naţională a Unirii Basarabiei cu România a primit aviz favorabil în Comisia de specialitate din Senat.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată marţi, 8 septembrie, cu unanimitate de voturi de membrii Comisiei românilor de pretutindeni. Deputatul Eugen Tomac a participat la dezbateri, oferind toate explicaţiile necesare.

”Mă bucur că au înţeles colegii mei importanţa acestui proiect şi sper că acesta va fi adoptat cât mai curând în cele două camere ale Parlamentului”, a declarat Eugen Tomac. Iniţiativa legislativă va urma în continuare procedura legislativă a Parlamentului, urmând a fi dezbătută în plenul celor două Camere.

Potrivit proiectului de Lege, în fiecare an, la 27 martie, de Ziua Naţională a Unirii Basarabiei cu România, va fi arborat drapelul Romaniei, vor fi organizate evenimente şi manifestări publice şi cultural-ştiinţifice, iar Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune şi Agenţia Națională de Presă Agerpres, în calitate de servicii publice, vor include în programele lor emisiuni sau materiale cu caracter cultural dedicate acestei sărbători. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.