Acasă Sud-Est Braila București: 13 persoane reținute în cazul rețetelor medicale false

București: 13 persoane reținute în cazul rețetelor medicale false

DISTRIBUIȚI

139965 – 22092015  –  Ieri dimineaţă, poliţiştii şi procurorii au desfăşurat 59 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Brăila, Constanţa şi Vrancea, la membrii unei reţele infracţionale,  reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Brăila şi Constanţa.

Aceştia ar fi întocmit şi decontat prescripţii medicale fictive pentru medicamente folosite în tratarea de boli incurabile, cu preţ de vânzare foarte ridicat, pe numele rudelor apropiate, iar după introducerea cardului de sănătate, aceştia ar fi eliberat prescripţii medicale pe numele unor minori cu handicap psihic, majoritatea aflaţi în plasament social.

În urma acţiunii, au fost reţinute 13 persoane, iar 5 au fost puse sub control judiciar.

În continuare, activităţile continuă, urmând a mai fi ridicate, de la societăţile comerciale vizate, documente ce pot constitui mijloace materiale de probă.

Gruparea infracţională, din care fac parte 25 de membri, ar fi decontat, în mod fraudulos, în perioada 2011-2015, sume importante de bani din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Valoarea prejudiciului estimat până în prezent se ridică la 9.000.000 lei. La acţiunea de ieri au participat peste 300 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi  jandarmi. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.R.I.. – –  PROMPT MEDIA

foto:romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.