Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: A început proiectul de construcție a Centrului de Date și a...

București: A început proiectul de construcție a Centrului de Date și a sediului aparatului central al ANAF

DISTRIBUIȚI

 140113 – 28092015 – A început proiectul de construcție a Centrului de Date și a sediului aparatului central al ANAF, prin publicarea în SEAP a anunțului cu privire la contractarea prin licitație deschisă a serviciilor de proiectare (163063/25.09.2015). Acestea includ servicii de arhitectură, de inginerie și servicii integrate de inginerie, de amenajare urbană, de arhitectură peisagistică, servicii conexe de consultanță științifică și tehnică, de testare și analizã tehnică. Valoarea estimată a contractului este de 1.568.167 lei.

În cadrul proiectului de modernizare a ANAF, va fi construit unul dintre cele mai moderne centre de date din țară.

Pentru finalizarea proiectului de modernizare a ANAF (RAMP – Banca Mondialã) s-a constatat nevoia unui nou si modern Centru de Date Primar (aliniat la tehnologiile actuale), care să asigure disponibilitatea neîntreruptă a serviciilor IT&C și care săț respecte standardele si normativele privitoare la amenajarea unui data center, ca un sistem unitar (Telecommunications Infrastructure Standard For Data Centers TIA-942), precum si a unor spatii de birouri pentru direcțiile (generale) din ANAF coordonatoare ale activitãtii de administrare a veniturilor statului în asa fel încât sã permitã comasarea în acelasi sediu a diferitelor structuri ale agentiei care lucrează în 10 sedii dispersate pe raza municipiului Bucuresti.

În cazul nerealizării noului centru de date va fi afectat întreg programul de dezvoltare a sistemului informatic al agentiei, cu consecinte negative în domeniul serviciilor pentru contribuabili, al activității Trezoreriei Statului si al activitătii de colectare a veniturilor bugetului general consolidat. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.