Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul Ialomițianu spune că Victor Ponta ”nu a scăpat România de...

București: Deputatul Ialomițianu spune că Victor Ponta ”nu a scăpat România de datorii, ci a contractat noi şi noi împrumuturi”

DISTRIBUIȚI

 139840 – 16092015  – Deputatul Gheorghe Ialomiţianu susține că, deși se laudă cu achitarea datoriei către FMI, premierul a îndatorat România cu 19 miliarde euro în trei ani. ”Victor Ponta vrea să-i păcălească pe români, care ar putea să creadă că România nu mai are datorie publică, că toate debitele ajunse la maturitate au fost stinse”, susține fostul ministru al Finanțelor, într-o declarație de presă. Acesta susține că, în fapt asistăm la o ”creşterea fără precedent a datoriei publice, în ultimii trei ani, cu peste 19 miliarde euro mai mare, faţă de datoria pe care a găsit-o când a venit la guvernare. Chiar şi Curtea de Conturi a României a atras atenţia, în raportul pentru anul 2014, asupra faptului că soldul datoriei publice a crescut nejustificat de la 54,3 miliarde euro în decembrie 2012, până la 65,9 miliarde euro în decembrie 2014, chiar pe fondul creşterii economice şi al unor deficite bugetare reduse”.

În plus, fostul ministru cere premierului să justifice cheltuire a 19 miliarde de euro pe care i-a împrumutat, atâta vreme cât ritmul anual de realizare a investiţiilor este constant sub 50% din ceea ce s-a programat prin Legea bugetului şi având în vedere creşterea economică pe care o trâmbiţează de mai bine de trei ani, dar pentru care nu are nici un merit.

”Victor Ponta nu a scăpat România de datorii, ci a contractat noi şi noi împrumuturi, unele cu totul nejustificate, altele pentru a refinanţa datoriile scadente. România are nevoie urgentă de un Guvern competent, deoarece în perioada viitoare are de rambursat cei 19 miliarde de lei împrumutaţi de Victor Ponta, având în vedere că Victor Ponta se plânge că a reuşit cu greu să ramburseze 2,38 miliarde euro”, mai afirmă deputatul Ialomițianu. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.