Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Federațiile Sindicatelor Feroviare se pregătesc de greva generală

București: Federațiile Sindicatelor Feroviare se pregătesc de greva generală

DISTRIBUIȚI

  139614 – 04092015 – Federațiile Sindicatelor Feroviare anunță declanșarea, începând cu 1 octombrie, a grevei generale, dacă până la sfârșitul lunii septembrie nu vor fi încheiate Contractele Colective de Muncă, se arată într-un comunicat.

”Organizațiile sindicale reprezentative din domeniul feroviar s-au întâlnit, la sediul Ministerului Transporturilor, cu reprezentanții conducerilor Companiei Naționale CFR SA, SNTFM CFR Marfă SA și SNTFC CFR Călători SA, sub patronajul oficialilor din Ministerul Transporturilor. Conducerile organizațiilor sindicale au cerut celor trei societăți de cale ferată ca încheierea contractelor colective de muncă să fie finalizată cel mai târziu până la sfârșitul lunii septembrie 2015. Organizațiile sindicale au avertizat că dacă administrațiile celor trei societăți nu vor da curs solicitărilor lor până la sfârșitul lunii septembrie, vor declanșa grevă generală începând cu 1 octombrie 2015”, se arată în comunicat.

Sindicaliștii cer o creștere cu minim 10% a salariilor, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare din lună, acoperirea nevoilor de personal astfel încât salariații să nu mai fie nevoiți să facă ore suplimentare, și acordarea voucherelor de vacanță, începând cu 1 ianuarie 2016. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.